Asten Assurantien
 

ONVZ Ziektekosten verzekering

Al jaren adviseren wij ONVZ als de beste maar zeker niet als goedkoopste ziektekosten verzekeraar.

ONVZ gaf onlangs te kennen dat zij het maken van een MAMAPRINT zo belangrijk vinden dat zij deze in al haar dekkingen hebben opgenomen. Zelfs als een klant geen enkele aanvullende dekking heeft dan nog wordt de MAMAPRINT door hen betaalt.

Over MammaPrint:
MammaPrint is een in Nederland ontwikkelde technologie van het Amsterdamse bedrijf Agendia. Het bedrijf analyseert met behulp van een klein stukje tumor de genactiviteit. In het Amsterdamse laboratorium wordt door middel van de techniek micro-array de activiteit van 70 specifieke genen onderzocht. Deze genen spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van uitzaaiingen, en geven daarmee waardevolle informatie over het risico of de borstkanker terugkeert of niet. Aan de hand van de analyse loopt men een laag risico of een hoog risico op uitzaaiingen.De uitslag wordt doorgestuurd naar de behandelend arts, die samen met de patiënt de beste methode bepaalt. Inmiddels zijn 13.000 vrouwen geholpen met een risicoprofiel. MammaPrint heeft internationaal diverse prijzen gewonnen, ontving de zorginnovatieprijs van minister Klink en is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. In de Verenigde Staten wordt de MammaPrint breed vergoed.

Persbericht van ONVZ:
ONVZ Zorgverzekeraar vergoedt vanaf 1 oktober 2010 voor haar verzekerden de volledige kosten van de  MammaPrint, een diagnostische test voor de behandeling van borstkanker. Het onderzoek kost 2675 euro en valt niet onder de vastgestelde dekking van de basisverzekering.  

Na een chirurgische ingreep staan patiënt en arts voor de moeilijke keuze of een nabehandeling met chemotherapie zinvol is. Door de genactiviteit in de tumor te onderzoeken kan hierover waardevolle informatie gewonnen worden en wordt in kaart gebracht hoe agressief een borsttumor is. Bij de toepassing van de MammaPrint blijkt dat 25 procent van de gevallen een chemokuur niet nodig is. Daarmee zou het aantal vrouwen dat na de behandeling van borstkanker nog een chemokuur moet ondergaan slinken van 5.200 naar krap 4.000 per jaar.

ONVZ vergoedt de MammaPrint vanuit een principe van keuzemogelijkheden. Erno Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur van ONVZ: “Een patiënt moet zo veel mogelijk kunnen kiezen voor de beste zorg. In de VS wordt de MammaPrint al breed toegepast met uitstekende resultaten. Dat is voor ons overtuigend genoeg om deze beslissing te nemen.”

Vraag van patiënten en artsen heeft er het afgelopen jaar toe geleid dat de MammaPrint steeds meer in de praktijk wordt toegepast. Gesteund door de borstkankervereniging en een aantal ziekenhuizen heeft ONVZ het initiatief genomen. Een unieke situatie waarbij zorgverzekeraars laten zien serieus in verbetering van de kwaliteit van zorg te willen investeren.

Het persbericht rondom de MammaPrint is ook op onze website te lezen.

 

Begrafenis verzekering

Via ons kunt u bij meerdere begrafenisverzekeraars, waaronder ook DELA, een begrafenisverzekering afsluiten.

Wij hebben een goede ervaringen met begrafenisverzekeraar MONUTA.

Bij Monuta kunt u zelf een begrafenisverzekering afsluiten door op onderstaande link te klikken.

Klik hier om zelf af te sluiten bij MONUTA

Wilt u van ons een persoonlijk advies laat ons dat dan even weten.
Wij zullen dan een offerte speciaal voor uw situatie maken.

 

Koopappartement verzekeringen

Een eigenaar van een koopappartement heeft behoefte aan een andere dekking dan bij huurappartementen.

Voor huurappartementen hebben verzekeraars de standaard dekkingen zo ingericht dat er niets speciaals hoeft te worden gedaan.

Voor koopappartementen is dat niet het geval en hebben die eigenaren behoefte aan gespecialiseerd advies. Wij kunnen u die adviezen geven. 

 

VGZ Ziektekostenverzekering

Wilt u een VGZ ziektekostenverzekering afsluiten of bent u al bij VGZ ziektekosten verzekerd dan kunnen wij vaak dezelfde dekking goedkoper aanbieden.

Raadzaam dus om aan ons te vragen wat uw VGZ ziektekostenverzekering bij ons kost.