Asten Assurantien
 

Geschiedenis

Geschiedenis van Christ van Gerwen. 

Na 20 jaren in loondienst te hebben gewerkt bij ABNbank, Amrobank, het Hooge Huys, Credit Lyonnais bank en een vrije tussenpersoon in Geldrop meende ik voldoende ervaring te hebben opgebouwd om een assurantie kantoor te kunnen beginnen.

Bij de banken had ik de mogelijkheid gekregen om de assurantie diploma’s “B”, “A”, branche Varia en Branche Leven te halen. Ook heb ik nog gestudeerd voor het diploma Gevolmachtigd Agent. Voor dit laatste diploma ben ik voortijdig afgehaakt omdat daarin werd geleerd hoe ik als verzekeraar moest optreden. Die pet als verzekeraar paste mij niet omdat ik aan de kant van de cliënt sta recht tegenover de verzekeraar.

In juni 1991 werd Asten Assurantien ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven.

In 1992 nam ik de portefeuille van Antonie Verdonschot over.

In 1993 verzekerde ik mijn eerste kermis exploitant.

In september 1996 verhuisde het kantoor naar de burgemeester Wijnenstraat 17 in Asten

In april 2000 ging ik een kortstondige samenwerking aan met Louwers / Teunissen en Schoones. De bedoeling daarvan was dat zij de administratie voor mij zouden verzorgen en ik de advisering en het onderhoud. Deze samenwerking werd in 1 augustus 2000 weer opgeheven omdat zij niet aan mijn eisen konden voldoen.

Momenteel is het kantoor gevestigd aan de Willem Alexanderstraat 27 te Asten. Van daaruit adviseren wij bedrijven en particulieren vooral op het gebied van verzekeringen. Ook heeft menig kermisexploitant de weg naar ons kantoor gevonden.

In 2008 nam Ria Das na meer dan 12 jaar voor mij te hebben gewerkt ontslag omdat haar echtgenoot haar in zijn bedrijf nodig had.

Inge Welten nam haar plaats in en zij voelt zich heel goed thuis. Ook zij kent al alle cliënten persoonlijk.

Op 1-5-2018 werd Inge opgenomen als maat in de Maatschap "Asten Assurantien"

Door de intrede van computers en Internet is het assurantievak erg veranderd. Veel correspondentie gaat nu per mail. Ook de maatschappijen willen het liefst alles digitaal aangeleverd krijgen.
Wij hechten echter nog steeds veel waarde aan het persoonlijke contact. Een klant heeft bij ons een naam en geen nummer. Bijna al onze klanten kennen wij persoonlijk.

Omdat wij jarenlang in loondienst hebben gewerkt bij o.a.  banken, verzekeraars en postkantoor, heb wij een groot netwerk kunnen opbouwen.
Daarvan maken wij dankbaar en veelvuldig gebruik. Hierdoor kunnen wij onze klanten vaak ook van dienst zijn buiten het verzekeringsvakgebied.

Wij hebben ons nooit gebonden aan een verzekeraar. Daardoor kunnen wij voor bijna elke verzekeraar bemiddelen. Wij kunen niet bemiddelen voor een zogenaamde direct writers zoals Centraal Beheer, Unive en Interpolis.
Echter ook daarvoor hebben wij een oplossing gevonden.

De houding bij maatschappijen is aan het verharden. De regels van het toezicht op verzekeringstussenpersonen zijn verscherpt. Ook zijn er cliënten die menen dat zij zichzelf via Internet net zo goed kunnen verzekeren als via een deskundig tussenpersoon.

Toch kunnen wij vandaag de dag nog steeds zeggen dat wij het verzekeringsvak met al haar facetten leuk vinden en dat wij nog graag een lange tijd onze klanten willen adviseren.

Wij hopen nog lang uw verzekeringstussenpersoon te mogen zijn.

Inge Welten- Verspaget & Christ van Gerwen.